Wednesday, October 3, 2012

Utrustningböghörnet


Noniin, pitkästä aikaa pientä kamahomoilua. Tässä on kauden aika kerääntynyt enemmänkin roipetta, joten käydäänpäs läpi mitä trenditietoisen espoolaisen tulisi ottaa räkkiin mukaan.

Aloitetaan ihan vanhimmista, eli ballnutseista. Nää tuli räkkiin jo varmaan pari vuotta sitten, eikä sieltä ole sen jälkeen poistuneet. Ihan ykköskamaa monella vaikealla halkeamalinjalla, missä halkeama ohenee niin pieneksi ettei C3:lla tee enää mitään ja toisaalta kiiloille ei löydy sopivia koloja. Nää yhdistettynä pieniin C3:iin on tehnyt monesta vanhasta poor protection-reitistä täysin turvallisen. Miinuksena pitää sanoa että nää on vaikea irrottaa, se pallo on sen verran pehmeetä matskua että tuntuu jäävän herkästi jumiin. Toisaalta, silloin kun näitä tarvii, se kaman irroittaimisen vaikeus on ehkä viimeisenä mielessä...

 Ballnutsit


C3:siakin on pakko vähän vielä hehkuttaa. Lila ja vihreä tulee nykyään jokaiselle vähänkään vaikeammalle reitille mukaan. Isommat koot on mun mielestä parempi korvata esim alluilla.

 Meikän lemppari C3:set


Allut ei paljon esittelyä kaipaa, mutta nykyäänhän valinnan vaikeutena on päättää haluaako Fixen allut, vai Tomtemcamsin valmistamat Basicit. Pieniä eroja on, mutta molemmat vaikuttavat oikein päteviltä vekottimilta. Tai ainakin paremmilta kuin Mastercamit tai muut vastaavat kopiot. Itse asiassa BD:n Camalot X4 tuntuu olevan se ainoa todellinen uhka alluille. Me tilattiin suoraan tehtaalta pari off-set Basiciä, ja pakkoa sanoa, että nää on parasta kamaa mitä räkistä on ikinä löytynyt.

 Uudet offset allut, tai tarkemmin sanottuna Basicit


Totemcamsin tehtaalta siunaantui mukaan myös pari Totemcamiä. Mä olin näiden suhteen aika epäileväinen, mutta mahdollisuus painottaa kaksi leukaa oli jo itsessään sen verran päheä ominaisuus (teknossa kahden leuan placementit tuntuu olevan enemmän sääntö kuin poikkeus) että pakkohan noita oli tilata.

 Totemcams


Bulkkimainen ulkonäkö kuitenkin hämää, nää veijarit on notkeimpia liikkuvaleukaisia mitä oon ikinä käyttäny.


Itse asiassa, näissähän on aika pitkälti toteutettu se, mitä C3:set yritti. Kaksivartinen rakenne, mikä olis niin löysä, ettei se haittais. C3:set on kuitenkin aikamoista rautakankea näihin verrattuna. Samoin Totemcamien leuat ovat sen verran ohuet ja tiiviisti nipussa, että leukojen kokonaisleveys on samaa luokkaa Allun kanssa, eikä C3:n kanssakaan ole kuin milli eroa. 


 
Sen sijaan ero Camalot C4:siin on aikamoinen... Onko nää nyt sitten parasta shittiä mitä maa päällään kantaa. No ei, mutta aika lähellä. Iso varren koko nimittäin tarkoittaa sitä, ettei nää istu valjaissa yhtä nätisti kuin kilpailijat. Painoakin on reilu 10 grammaa enemmän  kuin vastaavan kokoisella C3:lla, tai allulla. Tosin C4:n kanssa mennään aika tasoihin. Eli ei välttämättä pitkille reiteille, mutta yhden kp:n R/X-juttuihin ja teknoon aivan mahtavia pelejä.


Varsi on kieltämättä aika jytky, mutta mahdollistaa kaksi eri klippipaikkaa, sekä ainoastaan kahden leuan painotuksen. 


Myöskin french-free hommissa slingihässäkkä on ihan eri maata kuin kilpailijoilla


Tricamsien kanssa tuli nyt pelattua kesällä enemmänkin. Näähän on sellaisia vekottimia, mitä ei käytä, ellei pakoteta. Parhaiten  tuleekin käytettyä kun jättää kaikki liikkuvaleukaiset matkasta. Mä oon itse asiassa kiivennyt aika paljon nyt kesällä sillain että käytän vaan hexoja, tricamejä ja kiiloja. Ihan vaan että sain niihin paremman tatsin. Talvella camut on kuitenkin yhtä tyhjän kanssa ja silloin olis kiva jos passiivitset palikat sujahtais edes vähän nopeammin kuin ennen. Noh, pakko sanoa, että vaikka näiden asennus on hidasta ja pumpussa erittäin vittumaista, niin kyllä niitä uskomattomiin paikkoihin saa. Niin ja onhan nää kevyempiäkin ku camut.

 Tricamsit on muuten saanut perheenlisäystä ja uusi musta koko on pienempi kuin pinkki, joka on monen suosikkipeli. Itse asiassa pinkille tricamille on perustettu jopa fanisivut!Mutta hetkinen, C.A.M.P. is for camping. Siitä huolimatta Campin Photon wire saa ajattelemaan, pitäiskö sitä sittenkin alkaa kiivetä retkeilykamoilla…

 Normaalikokoinen, värikoodattu lankaporttinen ja painoa 29 g! 


Vertailun vuoksi: vasemmalla vanha Campin lankaporttinen, 43 g, Camp Photon 29 g, Dmm Phantom 26 g ja Camp Nano 23 g (saa muuten nykyään myös värikoodattuna). Itsellä Phantom menee kesällä vielä jotenkuten, mutta talvella alkaa helposti itkettää hanskojen kanssa.