Monday, September 24, 2012

Vinter kommer

Talvi tulee. Viikonloppunakin oli jo pakkasta. Me ollaan Jääkiipeilijä-Kallen kanssa kiivetty jo pari viikkoa sisällä hakuilla. Aluksi epäiltiin että ollaanko me turhan aikaisessa, mutta tiedän kyllä jo nyt ettei olla.

Useimmiten jääkiipeilijät herää uuteen kauteen joskus joulu-/tammikuussa. Ulkona on pakkasta, kädet on jäässä, eikä hakut tottele sisäboulderointiin tottuneita kätösiä sitten millään. Tästä huolimatta ajetaan Korolle, kiivetään se Ruskea virta, jonka jälkeen voidaankin jo mennä laavulle pämppäämään ja kertomaan sankaritarinoita. (tai nykyaikana päivittää facebookstatus, mikäli olisi kenttää)

Viime vuoden jääkausi oli paras mitä mulla on ikinä ollut. Siitäkin huolimatta, että mä olin talvesta pari kuukautta reissussa. Mä olin kuitenkin valmistautunut hyvin. Oletuksenahan oli, että Patiksessa kiivettäisiin jäätä, joten mä tahkoin hakuilla kotiseinää koko viime syksyn. Pitkissä kestävyystreeneissä kädet meni rakoille, mutta pumppua opin välttelemään. Sama heijastui tietty uloskin. Kun tietää, että kotiseinän 20-asteisella hänkillä pystyy kiipeämään tunnin menemättä pumppuun, se antaa kummasti voimia kiivetä sitä Bojnäsin 6 metrin pilaria.

Tällä kertaa kuvasarja ei liity juttuun mitenkään.


 Yksinäinen mies pimeässä metsässä


 Läheisestä laavusta kajastaa valoa...


Täälläpä ei paljon pakkanen haittaa


 Aamulla herättiin auringonpaisteeseen. Yksinäinen mies oli hävinnyt, jättäen jälkeensä vain kynityn riekon.


 Aamulla näki vähän maisemiakin, hyvät usvat.


 Aki liekeissä mittatilaustyönä tehdystä takistaan


 On integroidut peckerinpaikat ja systeemit Mä en oo tätä koskaan tajunnut, mutta Niemiselin mökillehän pääsee koko matkan autolla.


Telttakeppien asennusta...

 Tää oli kyllä vähän järeempi teltta, komentoteltta tarkemmin sanottuna. Seisomakorkeus kauttaaltaan.


Ja taas olutta ja notskia

 Osa rallikansasta oli aamulla vähän hiljaisella tuulella


 Ja loppuun vielä taidekuva