Monday, July 23, 2012

Norge 2012, Del 3. Hell

Mun piti alunperin kirjoittaa juttua Flatangerin kiipeilytapaamisesta, mutta erinäisistä syistä johtuen päädyttiinkin Helliin. Tai no, voin mä ne erinäiset syyt suoraankin kertoa; ne Trondheimin pellet yritti kiskoa osallistumismaksua 350 NOK (50€), mikä ei mun oikeustajuun mahtunut. Toihan on sama asia kun joku Etelä-Suomen kiipeilyseura päättäisi että nytpä järjestetäänkin Olhavalla juhannuskinkerit. Mainokseen ei mitään mainintaa maksusta, mutta lipunmyyntipiste siihen paskahuussin kohdalle ja kiipeilemään saa tulla viidellä kympillä.

No meikähän otti vähän kipinää ja ajattelin että pitäkää tunkkinne, mä lähden ennemmin vaikka Kustaviin ottaa pataan Pertun reiteiltä ku maksan kiipeilystä.

Kaunis ajatus, mutta autohan tosiaan meni sitten telakalle ja taas alkoi Flatanger kiinnostamaan. Lähinnä sen takia että sinne oli Umeån porukkaa menossa. Me päästiin 8c-Urbanin ja Sofien takapenkille, ja homma näyttikin jo varmalta, paitsi että Urban ei myöskään ollut kuullut tästä pikku rahastuspolitiikasta.

Noh, se veti samalaiset kilarit kun mä, eikä todellakaan halunnut enää Flatangeriin. Niinpä päätettiin että ajetaan Helliin, ja mennään vaikka seuraavalla viikolla Flatangeriin, silloin siellä nimittäis olis taas ilmaista kiivetä. Ai niin, telttailustakin ne ajatteli rahastaa, mikä tarkoitti sitä, että mun ja Anun reissu olis bensojen lisäksi maksanu 150€ ylimääräistä. Inte helt okej.


Hell


 Anu kiipesi Go to Hellin 7a, miltä viime kerralla tuli vielä pataan © Urban Dufva


 Mulla kävi yhtä onnellisesti Tvångstrøyan 7c kanssa © Urban Dufva


 Sofiekin oli liekeissä ja kiipesi elämänsä ensimmäisen 7c:n, Rå nyttelse!


 Tiukka linja, tipuin neljä kertaa vikasta muuvista © Urban Dufva


 Urban yrkkäili toistamatonta 8c:tä


 Ärsyttävän lähellä oli. Toisaalta ihan hyvä että Urbanille jää vielä jotain reittejä Helliin, sillä kun reittien loppuminen tuntuu olevan suurin ongelma kiipeilyssä


 Pakolliset grillikuvat


 Laihisruokaa


 Anun taidekuva vinkun kittaamisesta © Anu Korosuo


 Laihisjälkkäri!


Hyvää kiipeilyä, hyvää ruokaa, hyvää keliä ja hyvää seuraa, eipä tosta paljon reissu parane.