Thursday, May 27, 2010

UKHKs Blåbergsträff vol 2

Seura järjesti taas Blåbergetpippalot. Tällä kertaa oli astetta parempaa oluttakin tarjolla. Itse asiassa viime vuoden Folköl-kohussa ryvettynyt Rasta-Jocke oli joutunut jättämään UKHKn hallituksen ja muuttamaan Etelä-Ruotsiin maanpakoon. Hyvä niin, turhaa siellä on rahoista päättämässä urpot jotka eivät osaa edes kaljaa ostaa.

Niin ja tuli kiivettyäkin muutama laatureitti. Ensimmäisenä vuorossa oli Zenitavenyn 6+ jota topotta kehuttiin klassikoksi. Ja hienohan se oli. 50 metriä laatuhalkeamaa. Toinen mainitsemisen arvoinen reitti on Lambda 7+. Reitin alku on törkeen vaikea, ja aika huonosti varmistettava, mutta en kehdannut klipata viereisen reitin pulttiakaan. Olin nimittäin jo ehtinyt haukkua hurrit neideiksi kun olivat asettaneet ekan piissiin etukäteen (jos laittais lennosta ni joutuu laittamaan sokkona) ja tulleet maahan testaamaan että se varmasti kestää.

Niinpä sitä oli sitten pakko lähteä sokkona asettelemaan ekaa piissiä. No pannut tuli tietty mutta kama pysyi seinässä. Allu näytti siltä että se oli tullut vähän ulos mutta oli edelleenkin vielä parilla leualla kiinni. Lähempi tarkastelu tosin todisti että Alienista oli toisen puolen vaijeri katkennut, ja kaikki leuat olikin lähteneet irti pienestä kolosta. wtf? Jostain syystä sisin leuka oli kuitenkin kiilautunut uudestaan hieman alenpaan kohtaan ja meikä vältti täpärästi maakosketuksen.

No nyt kun alien oli "käyttökelvoton", sain hyvän tekosyyn fixata sen valmiiksi. Varmaan ihan fiksu veto, tuli joku 15 kertaa vielä pudottua siihen. Sokkona laitettuna olisi muutaman kerran voinut tulla uloskin... Joka tapauksessa alkuboulderia lukuun ottamatta hullun siisti reitti. Ohutta halkeamaa ja siistejä sormilukkoja.

Anukin oli liekeissä ja kiipesi ainakin Fenixin 6+ ja Fallicruxuksen 6-,5-. OS-pisteitä ei tullut ku neiti oli mennyt viime syksynä kiipeämään reitit jonku svedun kakkosena.
Anu nyrkkipyykillä, Myggornas herre 5-(?)


Anders samalla reitillä


Samoin Cajsa


Tiukka toppi saa bouldermimmin otsan kurttuun


Löytyisiköhän toposta lisää pehmeitä numeroita...


Anu tyytyväisenä Fenixin selätyksen jälkeen. Reitti on taustalla oikealla näkyvä pieni dihedraali ja paljon hienompi kuin mitä kuva antaa ymmärtää. Lambda näkyy kuvan vasemmassa reunassa.


Lambdassa räveltämistä, kuva viime vuodelta


Cajsa ja Snipp 6


Snipp on vähän kuin Kustavin Säkkipilli


Nonniin! Ja sitten asiaan...


Makkaraa ja sipsejä, luulisi haukkarin kasvavan!


Fredrik esittelee kesän kovinta hittiä ruotsin camping-rintamalla:
Kokoon taittuva siivilä!


Suoraan sanottuna Fredrik voisi hieman vähentää sitä pastan syömistä


Ihan jo Blåbergetin penkkejä ajatellen....


Vaude ja Mammut ovat näköjään sopineet yhteistyöstä; pädi sopii täydellisesti Vauden pikkutelttaan


Kovia kokenut allu