Tuesday, July 31, 2012

Pimp my ride, del 4


Pakuun piti saada toinen avain, mikä vielä 10 vuotta sitten ei olisi ollut kummoinen homma. Kävelet suutarille ja 5 minuutin päästä on uudet avaimet. Tänä päivänä, sen lisäksi että hinta on 10 kertainen, aikaa hommaan menee lähemmäs pari kuukautta. Tai siis enhän mä vieläkään tiedä miten kauan tässä loppujen lopuksi menee kun en oo sitä avainta vieläkään saanut.

Ensimmäinen yhteydenotto oli puhelinsoitto, jolloin varmistelin avaimen hintaa ja kyselin miten avaimen koodaaminen käytännössä hoidetaan.

1. Puhelinsoitto:

- Avain maksaa 2500 kr ja tuot auton tänne.

Selvä, halpaa lystiä, varsinkin kun myyjäliike sanoi että avain maksaisi 1500 kr. No eipä ollut ensimmäinen kerta kun sieltä suunnasta kusetetaan.


2. Ajan Renaultille.

-Soittelin äsken siitä avaimesta, tässä olis tää auto

-Okei me tilataan avain, sovitaan kahden viikon päästä uusi aika niin sitten koodataan se.


3. Pari viikkoa myöhemmin ajan Renaultille sovittuna aikana. Tapaan saman myyjän, joka puolen tunnin ihmettelyn jälkeen toteaa: 

-No tää nyt näyttäis siltä etten mä muistanutkaan tilata sitä avainta. Sovitaanko taas aika kahden viikon päästä?

-Ei, sovitaan niin että te soitatte kun ootte saanut sen avaimen tänne.


4. Kolmen viikon päästä soitan itse firmaan, avain on tullut ja sovitaan uusi aika.


5. Viikkoa myöhemmin ajan Renaultille sovittuun aikaan, tällä kertaa eri myyjä.

-Jätä auto tänne, me soitellaan kun on valmista! 

- Kiitos vaan, taidan ennemmin odottaa, tässä piti mennä korkeintaan tunti.

Tunnin päästä myyjä nro 1 tulee taas naama punaisena paikalle.


-Joo tota tällä kertaa näyttäis vähän siltä että mä oon tilannu väärän avaimen. Viikon päästä pitäis tulla oikea. Sovitaanko taas uusi aika?

Ajan kotiin, matkan aikana ovet sulkeutuvat kolme kertaa itsekseen ja parkkipaikalla en saa autoa lukkoon enää ollenkaan. Eikun takaisin Renaultille. Myyjä  on ihmeissään.

 -Joo en tiedä... tai siis toi on sellanen turvaominaisuus ettei ne ovat vaan aukee vahingossa kesken ajon.Suihku alkaa muodostua


 Viemäröintiä varten piti rakentaa uusi lattia


Suihku on rakennettu sen kokoiseksi, että sinne mahtuu tarvittaessa muuttolaatikoita/pädejä


 Vähän säilytystilaa, yhteen laatikkoon menee reilu 20 litraa


Lampussa on 6 x 1w lediä. Pirun tehokas, vaikka ledilampuksi kallis. Kattoluukussa integroitu hyttysverkko. Integroitu pimennysverho olis ollu kova sana Lofooteilla.


 Hana


 Sähkökeskus


Sulakkeet on jaettu seuraavasti: Valoille on yksi (kattoluukun flekti samassa), vesipumpuille yksi, jääkaapille yksi ja tupakansytytinlähdöille yksi. Invertteri ja poppivahvistin menee eri sulakkeilla. Hupiakku on erotettu releellä (joka siis kytkee akut yhteen kun auto on käynnissä) auton omasta akusta, ja kaikki virta otetaan tietysti hupiakusta. Varausmittari on muuten kätevä pidemmillä reissuilla.