Wednesday, September 1, 2010

En gång i livet

Kaikilla on varmaan sellasia "kerran elämässä" tavoitteita. 7a oli  mulla joskus sellainen, tosin aika pian selvisi että 8a onkin the magic grade. Yhden käden leuka oli luonnollisesti sellainen, mikä meni vedonlyönnin seurauksena puolen vuoden treenin jälkeen. Ai niin, te runkkarit jotka olitte vedossa mukana, meikän palkinto on edelleen saamatta! Hemmetin pellet, ensin lyödään vetoa ja sitten kun toinen voittaa niin homma meneekin bullshitin piikkiin. Säälittävää.

No joo, takas niihin "kerran elämässä" tavoitteisiin. Nose oli sellainen, ja kiitos Eetun se tuli kiivettyä vuosia aikaisemmin ku mitä olin kuvitellut.

8a:n jälkeen on ollut aika vaikea innostua numeroista. Se nyt on aika sama että onko se tiukin reitti 8a, 8a+ vai 8b. Pitäis siis keksiä uusi tavoite. 8a:n boulder voisi tietysti olla hyvä projekti, mutta kun se boulderointi nyt on mitä on. 8a:n trädireitti sen sijaan kiinnostaisi, ongelmana vaan ettei sellaisia löydy lähistöltä (joo, voi siinä olla muitakin ongelmia). Itse asiassa 8a:n trädireitit on ihan oikeasti suht harvinaisia, yleensä jos on halkeamaa niin se on vähän helpompaa.

100kg penkistä on ollut yksi tavoite, oonpa sitä varten joskus vähän treenannutkin. Eikös se ole sellainen numero mikä siitä penkistä olis kiva saada? Vähän niinkun penkkipunnerruksen 8a. No joo, ei varmaan, jokainen pari vuotta salilla käynyt teini nostaa enemmän. Ehkäpä siis penkkipunnerruksen 7a. Tai 6c. No, ehkä parempi ettei sekota sitä kiipeilyyn.

Joku tuolla naapuriblogissakin alkoi utelemaan mun penkkituloksia. Olihan se noloa myöntää ettei 100 kg nouse.

No, kohta nousee.

Ensin salille testaamaan että mikä on nykykunto. 92 tai jotain oon muistaakseni joskus nostanut, mutta nyt 87,5 oli se mitä nousi. Sitten aloin metsästämään hyvää treeniohjelmaa. Sellaista mitä jaksaisi noudattaa. Niinku joskus kirjottelin, paras treeni on sellainen minkä oikeasti tekee.

Yllättäen Pakkotoiston sivuilta löytyi vastaus. Foorumin perustajan oma, "Miken 2x6"-treeniohjelma tuntui hyvältä idealta, lähinnä sen takia että jampan selkä näyttää erästä foorumilaista lainaakseni, "geenimanipuloidulta lehmältä".

Parit treenit on nyt takana. Itse asiassa aika siistiä treenata kun on selkeä tavoite. Vielä siistimpää olisi jos olisin lyönyt vaikka tonnista vetoa. Raha on aika hyvä motivaattori. Tuskin kukaan nyt haluaa tosta ruveta lyömään vetoa, mutta sanotaan vaikka niin että vuoden loppuun mennessä saa luvan mennä. Jos ei mene niin lupaan...ööh....lupaan lopettaa punttisalilla käynnin!
Terveisiä vaan Hirvelle.