Sunday, November 29, 2009

Umeå Total Boulder

Nonni, vaihteeksi Haukkarissa jotain kiipeilyyn liittyvää. Paikallisessa urheilukeskuksessa järjestettiin perinteiset boulderkisat. Kinkkuboulder-hengessä mentiin, ja tänä vuonna oli pienimuotoinen finaalikin järjestetty. Suomalaisten kunniaa tuli Sundsvallista asti puolustamaan Heikki. Toisena suomalaisena taisteli Anu. Speedomies itse joutui kisajärjestäjänä jättämään taas rallit väliin.

Finaali järjestettiin hieman perinteisestä poikkeavalla tavalla. Yksi reitti, kaksi finalistia ja kuusi minuuttia kiipeilyaikaa siten että ensin toinen kiipeää kaksi minuuttia, sitten vaihdetaan ja toinen voi väijyä toisen puuhastelua. Tällaisia kahden minuutin settejä kiivetään yhteensä kolme ja se kumpi on päässyt pidemmälle voittaa. Sama reitti oli myös naisille, osittain laiskuuden takia, osittain sen takia ettei ollut mitään käsitystä tuleeko kisoihin 6c:n vai 7c:n tasoisia mimmejä. Finaalireitti oli kuitenkin tehty niin että ensimmäiset viisi metriä oli suht helppoa, ja sen jälkeen reitti vaikeutui pikkuhiljaa. Tai tämä oli ainakin tarkoituksena.

Hommahan lähti kusemaan jo siinä vaiheessa kun selvisi että karsintojen jälkeen yhteensä neljä parasta miestä oli saanut kaikki saman pistemäärän. Nättiä. Finaali vedettiinkin sitten niin että kaikki neljä vuorottelee, tosin itellä alkoi tulla ministi paineita sen suhteen jos useampi pääsee samaan otteeseen. Olin vähän ajatellut että silloin voittaja ratkaistaisiin karsintojen perusteella...

No, ensin oli naisten finaali. Naisilla oli onneksi hyvä pistejakauma ja saatiin finaaliin kaksi parasta. Anu oli karsintojen toinen ja Nanna ykkönen. Anu aloitti ja sai joku viisi muuvia tehtyä. Sitten tuli Nanna ja veti muuvin pidemmälle. Seuraavalla vuorolla Anu veti samaan ja katsomo sai nauttia kunnon kissatappelusta. Loppujen lopuksi mimmit saivat finaalista samat pisteet, joten Nanna voitti karsintojen perusteella.

Sitten olikin miesten vuoro. Finaaliin pääsivät Jonas, Anders, Micke ja Tovo. Ensin aloitti Jonas ja kiipeily näytti kiusallisen helpolta, muutama metri jäi kuitenkin vielä topista... Sitten Anders lähti yrittää. Ja taas mentiin ärsyttävän lähelle toppia. Heti tippumisen jälkeen Anders kokeili jäljelle jääneitä otteita ja ne meni sen verran heittämällä että alko pieni tuskanhiki nousee otsalle. "Nonni, kohta näät ku nää pari seuraavaa flässää sun finaalireittis" kuului katsomosta. Damn, olin kuvitellu että se katto vastais jotain 8a+/8b:n köysireittiä mutta ei se nyt ihan siltä näyttänyt. Noin niinku järjestäjän näkökulmasta ei meinaan oo ihan kauheen hyvä juttu jos kaikki kiipee reitin.

Andersin seuraavalla yrkällä homma jäi vain pari muuvia topista. Micke pääsi vielä plussan verran pidemmällä, mutta loppujen lopuksi tilanne oli se, että yhtään toppausta ei nähty. Ehkä vähän harmi, mutta toisaalta ennemmin noin kuin että useampi olis topannu. Itse asiassa pistejakauma oli aika täydellinen: 18, 18-, 16-, 15-. Miesten voittajaksi julistettiin siis Micke ja Speedomies pääsi keskittymään eftertävlingeihin.

Tuloslista, kannattaa ehkä klikata suuremmaksi


Tunnelmia ennen ralleja, huomaa miten Jocken vasemmasta kädestä kasvaa Jorma


Heikki hajoilee ennen kisoja


Anu suunnittelemassa elämää suurempaa kisastrategiaa


Jocke vetää enemmän fiiliksellä


Cristian paukuttelee salamavalojen loisteessa


Kalle campustelee


Dynon jälkeinen svingi tekee melkein selvää uudesta linssistä


Cajsa vääntää raivolla


Paisti liekeissä, Fredrik on syystäkin kauhuissaan


Cristian työstää kisojen tiukinta reittiä


Heikkikin antaa yrkän


Miesten finalistit oikealta vasemmalle: Jonas, Anders, Micke ja Tovo


Anu finaalireitillä


Kissatappelua!


Nanna "Geirin pikkusisko" Söderin voitti naisten sarjan, Petra taas kiskoo ilmaista Redbullia minkä kerkee


Jonas katossa


Micke kruisailee helpon näköisesti


Tovo lipsahti harmillisesti


Micke ja vika yrkkä


Eftertävlingen... Humaltuneita ruotsalaisia on yllättävän vaikea saada vääntämään kättä. (kasvot peitetty yksityisyyden suojaamiseksi)