Monday, October 12, 2009

Mosjön och Midskogs

Säätiedotus lupasi viikonlopulle taas paria astetta plussaa ja aurinkoa joten pakkohan se oli jatkaa kesäkautta. Tehtiin vielä peliliike ja ajettiin Niemiselin sijaan 300km etelään. Midskogsissa on salettiin pari astetta lämpimämpää kuin Niemiselissä.

Perjantaina pysähdyttiin matkanvarrella Mosjöniin. Yksi hienoimmista linjoista, Mumana (7b+), oli jo pitkän aikaa odotellut pääsyä speedomiehen tikkilistaan.

No, eihän siitä tietenkään mitään tullut. Otsalampun valossa yrkkäiltiin pitkälle iltaan, mutta kun ei jaksa niin ei jaksa. Milloinkohan sitä oppisi pitämään kunnolla lepoa ennen tiukkoja reittejä. Nytkin oli taas edellisenä iltana "vahingossa" vähän kiipeilty. Ainoastaan Mumanan ryssimistä enemmän harmitti se että viimeistään nyt oli koko viikonlopun kiipeilyt kiipeilty.

Sitten jatkettiin Sundsvalliin ja Heikin lattialle bivihommiin. Kiva nukkua sisällä, niin siistiä kun pakkasessa telttailu onkin.

Lauantaina oli mahtava keli; neljä astetta lämmintä ja aurinko paistoi. Kerran aikaisemminkin ollaan käyty Midskogissa ja silloin kokeilin Milestonea (8a). Tein silloin kaikki muuvit mutta kruksi tuntui tuskasen vaikealta. Reitti oli nyt projektina Heikillä, joka ihmetteli että missä siinä on muka kruksi, koko reittihän on ihan tasaista. Ajattelin että raukka yrittää vaan vittuilla kun on nyt keksinyt jonkun polvenpyöräytyksen ja pääsee muka vähän helpommalla.

No, Heikki sai näyttää mallia. Jätkä käytännössä skippasi koko kruksin roiskaisemalla pienten otteiden ohi seuraavalla kahvalle. Olinkin aikoinaan vähän ihmetellyt miksei kruksiotteissa ollut mankkaa... Hyvältähän se Heikin meno näytti, mutta ajattelin silti jättää reitin kevääseen. Ihan tarpeeksi otti päähän eilispäivän suoritukset.

Kiivettiin sitten Anun kanssa helpompia reittejä kun Heikki ja Jonas yrkkäilivät Milestonea. Anu saittasi nipun 6a-osastoa, itsekin kiipesin muutaman 7a:n. 8b-Jonas tietty kruisaili Milestonen aika kivuttoman näköisesti ja Heikilläkin näytti yrkät sen kun paranevan. Ehkäpä sitä voisi kuitenkin kokeilla...

Heikin "skippaa kruksi"-betalla tein muuvit yllättäen aika helposti, mutta väsymys painoi. Pitäisi olla lepopäivä (tai viikko) että jaksaisi kiivetä putkeen.

Illalla Jocke yritti auttaa palautumisessa. Rastapää oli käynyt hakemassa Systemistä oikeaa, 5.6% olutta. Kemiallinen venyttely aloitettiinkin saman tien.

Sunnuntaina aamulla mittari näytti -3,9 astetta pakkasta joten eipä ollut kiire mäkeen. Puolipilvinen kelikään ei oikein lämmittänyt mieltä. Eikä kalliota.
Toisaalta Anun piti olla Umeåssa klo 20, joten mäkeen oli lähdettävä, kiinnosti tai ei. Kalliolla oli paljon kylmempi kuin lauantaina, mutta pystyi vielä kiipeilemään. Vedin Milestonen lämppäriksi osissa ja kiipeily tuntui aika hyvältä, jos vaan saisi kädet pidettyä lämpimänä.

Ensimmäinen yrkkä jäi vain pari muuvia topista. Otin vahingossa väärästä otteesta kiinni enkä enää jaksanut korjata asentoa. Lisäksi kädet olivat tunnottomat kun niitä ei oikein saanut lämpimiksi kesken liidin.

Sitten otettiin ruotsalainen tehokikka käyttöön: Lämpökivet! Kivet kuumennetaan nuotiossa (tai tohottimella) kuumiksi ja heitetään ennen liidiä mankkapussiin ja sitten äkkiä seinälle. Pienet kivet pysyy lämpiminä ehkä 10 minuuttia, eli hyvin liidin verran.

Lämpökivien avulla saatiin sitten kädet lämpimiksi ja scorecardiin täytettä!Mosjön


Rasta-Jocke ihmettelee Mumanaa auringonlaskussa


Yllättäen metsästä pärähti Linus! Hyvä homma, lisää pädejä!


Rasta-Jocke puristaa perseellä, hikiset kädet valppaana.


Mumanan eka muuvi, lisää metrejä voi hakea vasemmalta luolasta...


Katossa joutuu hieman liskoilemaan (huomaa mieto kneedrop)


Katto muuttuu 45 asteen negaksi, mutta silti joutuu huukkailemaan


Savuefekteistä huolimatta toppaaminen jäi tekemättä


Midskogs!


Ruotsalainen jumppanurkkaus


Anulla saittikisa päällä


Jocke ja Hall of fame


Heikki lähdössä Milestoneen


Pari metriä vielä toppiin...


...Close but no cigar


Jonas lepäilee ennen Gracelandin kruksia


On muuten ihan ok lepo


Close but no cigar. Tällä kertaa aika kirjaimellisesti, olisko sentti vajaa?


Speedomies, Milestone ja ruotsalaiset lämpökivekset


Balleriinana alas


Speedomies yrittää kertoa vaihtoehtoisesta loppusekvenssistä, Rasta-Jocke taas ei saa katsettaan irti verkkoalusasusta.


Ja pakollinen taidekuva