Thursday, March 12, 2009

Hastighet Steges

Eetun Pitonifestareilla esittelemät speedaiderit näyttivät sen verran hienoilta peleiltä, että ajattelin itsekin vääntää samanlaiset. Suuria investointeja ei tarvinnut tehdä, singiä löytyi jo kotoa metritavarana (kaupassa 2e/m?) ja kuormaliinat (3,90e/pari) hain "Jula":sta (paikallinen Biltema). Lisäksi tarvittiin tietty ompelukone, joka oli tässä tapauksessa aika mopo, mutta venyi pienen suostuttelun jälkeen ompelemaan slingiä. Tärkeimmät liitokset tein kuitenkin solmuilla, joten jumaroidessa ei tarvitse miettiä että pysyykö tikkaaat kasassa. Tietty jos on hyvä kone niin solmut kannattaa korvata ompelemalla slingit yhteen. Säästää painossa ja tulee siistimmän näköiset.

Mutta pienellä vaivalla sai hyvät pelit, kyllä noilla kelpaa lähettää. Tai siis kakkostella.


Kuormaliinat pikalukolla, muista ostaa tarpeeksi järeä ja leveä lukko.


Irtoslingiä. Yhteensä menee joku 4-4,5m


Lukossa valmiina olevaan slingiin tehdään solmu johon saa klipattua sulkkarin. (overhand/umpisolmu)


Irtoslingi pujotetaan lukosta läpi niin että tulee joku 10cm ylimääräistä. Muista ommella slingin päähän "stopperi" ettei pääse vahingossa tulemaan lukosta läpi. (taita slingi viimeisen sentin matkalta kaksin kerroin ja ompele yhteen)


Irtoslingin alapäähän myös solmu. Tee tarpeeksi iso lenkki että jalka mahtuu helposti. Tikkaiden kokonaispituus (yläsulkkarista jalkalenkin pohjalle) n. 150cm. Irtoslingiä menee yhteen tikkaaseen noin 2 m.


Jalkalenkkiin ommellaan myös toinen slingi viereen antamaan tukevuutta.Mustalla langalla tulisi ehkä hienomman näköistä, mutta näin opestusmielessä valkoinen toimii paremmin. (enkä jaksanut vaihtaa lankaa)


Jalkalenkkiin toinen slingi lisätty


Slingit ommellaan vielä reunoista yhteen


Vähän lisää kierroksia että pysyy varmasti


Kuminauha pitää jalan paikoillaan


Liima pohjassa lisää tukevuutta. (Tätä saatan vielä joskus sateisena päivänä katua..)


Siinä ne nyt on, kyllä noilla täräyttää Nosen päivässä milloin vaan.


Ylimääräisellä slingillä voi tehdä vaikka kätevät rintavaljaat.