Monday, November 10, 2008

Drytooling på Blåberget

Viime viikonloppuna oltiin taas Blåbergetillä. Tällä kertaa oli hakut mukana ja käytiin tutustumassa paikan mixtareitteihin. Jäät tosin olivat sulaneet pois eteläseinältä, joten homma oli puhdasta drytoolausta. Se ei kuitenkaan haitannut, sillä reitti kulki pitkin ohutta halkeamaa. Näytti hienolta teknolinjalta ja sellainen se oli aikaisemmin ollutkin.

Siistiä kiipeilyä! Suurin osa hakkujen paikoista oli ihan pommeja koloja, vähän niinkuin ukkosenjohdatin Olhavalla, mutta ohuempaa halkeamaa ja hieman negatiivista. Halkemaan saa tietty iskettyä hakun melkein mihin kohtaan vaan mutta hyviä paikkoja oli tosi vaikea nähdä alhaalta käsin. Suurin osa ajasta menikin hyvien kolojen etsimiseen. Pitää ensi kerralla ottaa vähän mankkaa mukaan ja pistää pienet tikkimerkit :)

Viimeiset viisi metriä tosin jäi kiipeämättä, osittain jään puutteen ja osittain olkapäävamman takia. Ensimmäiset 15 metriä meni kuitenkin sen verran helposti että eiköhän se ensi kerralla mene kokonaan. Vaikeutta reitillä on M6+/7-


Blåberget sumussa


Sakun pienellä hauiksella on vaikea lukottaa. Muuvit jäävät lyhyiksi.


Ohut halkeama kulkee Saran vasemman jalan kohdalla.