Monday, November 17, 2008

Felyx M6+/7-


Käytiin tänään taas Blåbergetillä. Itse asiassa kävin siellä jo pari päivää sitten fiilistelemässä reitin yläosaa. Ja pitihän se reitti nyt saada kiivettyä kun tuntui viimeksi niin helpolta. Ajattelin että menee ihan kamat lennossa lämppäriksi (selvisi sekin että yläosaan tuleva jää ei oikeastaan vaikuta mitenkään siihen lopun 6 metrin rannariin, vaan reitti yhdistyy vieressä olevaan halkeamaan johon myös varmistetaan) ja niinhän se melkein menikin. Ehdin jo tehdä viimeisen hakun iskunkin topissa olevaan jäätyneeseen turpeeseen. Tai melkein jäätyneeseen. Hakku ja pala turvetta nimittäin lähtivät iloisesti irti kun lähdin nousemaan hakun varaan. Tuli kyllä hienot lennot! Ja vielä hakku päähän. Ja mikä parasta, olin laittanut itsevarmana kameran puuhun kuvaamaan nousua, eli lennot tuli nauhalle!

Toisella yrityksellä kiipesin taas samaan kohtaan, mutta juuri kun aloitin lyömään siihen kirottuun turpeeseen, pamahti toinen hakku (1 cm jäätä kallion päällä) irti. Ylempi käsi oli kuitenkin jo liikkeessä, ja hakku upposi nätisti turpeeseen pysäyttäen putoamisen. Ihan Hollywood kamaa. Ja taas kamera kuvaamassa!

Kotona iskin kameran saman tien koneeseen että pääsen laittamaan videot nettiin. Ei sillä onnistuneella suorituksella niin väliä, mutta lennot on aina hyvää viihdettä. Viisaana ruksitin windowsista että "poistetaan kuvat kopioinnin jälkeen". Ja kesken kopioimisen kone alkoi herjaamaan että virhettä pukkaa, ei pysty kopioimaan... wtf!=?#" no, ajattelin että kokeillaan jos sais jollain toisella tavalla siirrettyä. No eipä enää saa, ku tää koneenrunkku osasi tietysti poistaa videot!

Jos jollain on vinkkejä miten videot saisi vielä pelastettua niin kertokaa ihmeessä...