Monday, December 28, 2009

Archidona grotta

Kun on muutaman päivän istunut vesisateessa niin sitä alkaa kummasti miettimään että missäköhän voisi olla kuivaa. Archidona cave on tunnettu paitsi pulunpaskasta, myös siitä että siellä on kuivaa kun kaikkialla muualla on märkää. Tosin paikalliset ehtivät jo lohduttaa että tuskin sielläkään olisi enää kuivaa, jatkuva vesisade tekee nimittäin sen että tufat alkaa valuttaa ja luola alkaa muistuttaa isoa suihkua.

Toisaalta jos vaihtoehdot on istua vesisateessa tai käydä katsomassa luolan kosteustilannetta niin no, äkkiä sitä oltiinkin jo matkalla.

Luola on tosiaan aika iso, noin 30 metriä syvä ja sama verran korkeutta. Luolan katossa asuu puluja, ehkä satoja, joten luolan pohjalla oleva, mullalta näyttävä mössö on todellisuudessa pulujen paskaa. Kuivalla kelillähän sillä ei ole niin väliä, mutta koska luola oli nyt yhtä vesisadetta, oli luolan pohja käytännössä ripulia.

Luolassa on kymmeniä reittejä, joista nyt kuivana oli kaksi ja puoli. Tosin niissäkin oli märkiä otteita, mutta kuitenkin jotenkin kiivettävässä kunnossa. Tietty se 100% kosteusprosentti piti huolen siitä että meno pysyi nihkeänä.


Archidona cave


Luola näyttää isolta holvilta


Märkää kalkkikiveä


Riku matkalla pumppuhelvettiin


Speedomies katossa


La penita del perito tarjoaa dynaamista kiipeilyä


Yläköysittelijät pidetään poissa piikkilanka-aidoilla


Taidekuva


WTF... only 7b?