Wednesday, May 6, 2009

Åland

Vapuksi kaavailtu Ringkallenin reissu vaihtuikin viime metreillä Flash ry:n jokakeväiseen vappuriehaan. Eli entisen Metsälän caven voimapesät ovat viime vuodet viettäneet vappua Dånön rantahuviloissa.

Tällä kertaa ruotsin vahvistus vietti yönsä hieman erillään, omassa pikku mökissään aivan Getan kyläkaupan vieressä. Mökkiä varatessa huomattiin hauska pieni yksityiskohta; mökin saa vuokrattua ainoastaan Eckerölinen sivuilta samalla kun ottaa lautan Ruotsista Affikselle. Ja siihen tietysti tarvitsee Ruotsin henkkarit. Näin on ilmeisesti varmistettu että mökissä on tosiaan vain bättre folkea...Kysyttiin vielä omistajilta että olisiko mökkiä voinut jatkossa varata suoraan heiltä myös suomen puolelta, mutta se ei käynyt.

Ja ennen kuin Valtterit sun muut rimpulat alkaa taas avautumaan niin sanotaan nyt heti alkuun että Ahvenanmaalta löytyy myös hyvää köysikiipeilyä. Sundissa sijaitseva Skolberget on varmaankin se tunnetuin paikka. Kallion profiili on yllättävän jyrkkä, joten kädet saa hyvin tukkoon helpommillakin reiteillä. Tosin kannattaa muistaa että keväisin aurinko osuu kalliolle vasta klo 14 jälkeen joten kallio voi olla aamulla turhankin viileä.

Skolbergetin ja Gamlanin jälkeen on vähän sellainen olo että Ahvenanmaan köysikiipeily on ihan hyvää, muttei kuitenkaan niin hyvää, että viitsisi ilman pädiä lähteä matkaan. Reissun parasta antia olikin Gunnarsklintin uusi boulderalua. Hienoja bouldereita, varsinkin "Mikon katto" on yksi hienoimmista bouldereista mitä on tullut kiivettyä.


Affis!


Mikon katto 7b


Sormet eivät tahdo kestää Ålandin terävää graniittia


Skolberget


Speedomies lämppää kylmillä slouppereilla


Fat-O kokeilee sporttikiipeilyä


Englantilainen herrasmieskiipeilijä: Kuinka pitkälle sopii kiivetä edellisen varmistuksen ohi?
Varmistaja: Vedä jalat sinne missä sun käsi on!

Ihan hyvä että pannut tuli ennen kuin sinne asti ehdittiin... tosin täytyy muistaa että tontittaminen on olennainen osa R/X-kiipeilyä


Jos ruotsissa chippaillaan niin osataan sitä suomessakin...


Pakolliset taidekuvat...


Kuollut puu