Monday, May 13, 2013

Tjocka tjejer på Ica

Hesari julkaisi viime vuonna artikkelin otsikolla “Lihavuus tappaa nälkää enemmän”. Ollaan siis ylitetty se maaginen raja jolloin ylensyömisestä on tullut suurempi ongelma kuin nälänhädästä.

Iltalehti, tuo tieteellisten tutkimusten graalin malja, otsikoi pari kuukautta myöhemmin "Ylipainoinen onkin kohta normaalipainoinen". Jutun mukaan normaalipainon rajoja pitäisi nostaa, koska suomalaista on tullut niin läskejä, ettei normaalipaino vastaa enää ns. keskimääräistä painoa. Tavallaan mä ymmärrän, jos kaikki painaisi yli 100 kg, ni olishan se silloin epänormaalia painaa 75 kg.

Mä näin viime viikolla pari isompaa tyttöä jonottamassa Ican kassalla. Tais olla viimeksi Amerikassa 2007 ku näin oikeesti kunnon tankkeja. Mietin hetken että mitäköhän ihmiset syö, että niistä tulee noinkin massiivisia. No vastaushan oli siinä liukuhihnalla. Kolme pussia sipsejä, pussi vaahtokarkkeja, ja helvetinmoinen kasa valmispizzoja. Toisella mimmillä oli söpö lajitelma erivärisiä karkkipusseja. Ostokset maksettuaan toiselle tytöistä iski paniikki. Limppari jäi!

“Olet sitä mitä syöt” tuli jotenkin mieleen, ja samalla katse kääntyi oman ostoskorin puoleen: pullaa ja kaljaa. Ylläri. En tiedä että kumman ostoksista mä olin loppujen lopuksi enemmän järkyttynyt, tarkoitus oli nimittäin ostaa jotain ihan oikeaa ruokaa.

Loppuun pari kuvaa kevään kiipeilyistä.


 Blåberget


 Vähän on vielä lunta reittien alla, ja jostain käsittämättömästä syystä hyttysiä jo nyt!?


 Anu vetelee issekseen


 Ringkallen, ties kuinka mones kerta tänä keväänä. On näköjään Speedomieskin saanu vähän fylliä goretakin alle... © Anu


Ikävästi taas kurssit häiritsee omaa kiipeilyä. Vaikka on sitä varmaan huonompiakin duuneja. Henrik treenaa palikoiden asentamista


 Mulla meinaa kurssit aina vähän venyä, mutta tänä vuonna oon ollu tiukempi ajankäytön kanssa. Hyvä niin, ehtii vähän itekin kiivetä © Anu


 Hurrit välppää jotain auringonlaskussa


 Maisemista nautitaan cameltoet tanassa


 Ruotsalaisiin perinteisiin kuuluu vappukokko. Taustalla Fredrik lämppäämässä jotain Sundsvallin mimmejä.

Loppuun taidekuva Gustavista