Thursday, May 24, 2012

Campus och bantning

Fontsussa paskottu lonkka ei oo vieläkään parantunut, joten viime aikojen aktiviteetit on vietetty lähinnä campuslaudan ja tietokoneen ääressä. Oon mä toki käyny kiipeämässäkin, mutta koska kaikki huukit ja yli 30cm jalannostot on vähän niinku no-no, ei mitään mainittavan arvoista ole tullut tehtyä.

Nörttipuolella sen sijaan kulkee vähän paremmin. Tai ainakin tein uudet nettisivut. Osoitteesta korosuo.com löytyy nykyään kiipeilykursseja ja valokuvia. Haukkarin galleriakin ohjaa nykyään tonne, ja ainakin Patiksen kuvat pitäisi olla jo siellä "Journeys"-osastossa. Samoin jotain viime kesän seikkailuja.

Patagonian videomatskutkin tuli viimein käytyä läpi. Ne on nyt leikelty vähän tiiviimpään pakettiin, eli lähiaikoina pitäisi intenettiin putkahtaa tiukka pläjäys kotimaista kiipeilypokeria, tällä kertaa jopa ulkomaanteksteillä varustettuna!

Muutenhan kevät on kulunut tietysti laihdutuksen merkeissä. Kaikkia varmaan kiinnostaa ihan hirveästi että paljonko on lähtenyt, mutta koska mulla ei ole toimivaa vaakaa, ni en osaa tarkalleen sanoa. Toinen vaaka, jonka tulos heittelehtii vähemmän, näytti aikaisemmin 77-79 kg, ja nykyään 74-75 kg. Peiliin katsoessa näyttää siltä että jotain on lähtenytkin, mutta toisaalta niinku Anu sanoi, "kyllähän sulla tavallaan se sikspakki on, siinä on vaan vähän rasvaa päällä."

Netistä löytyy kivasti vinkkejä laihduttamiseen, enpä taida olla ainut jota liikakilot ahdistaa. Älä syö sitä, älä syö tätä. Tee pitkäkestoisia treenejä. Älä tee pitkäkestoisia treenejä, tee intervalleja.

Vaikka mä oonkin jättänyt monia ruoka-aineita pois, perustuu mun dietti kuitenkin hieman yksinkertaisempiin periaatteisiin. Mä oon nimittäin pikku googlailulla selvittänyt, miksi lihavat on lihavia ja laihat laihoja.

Kun kirjottaa googleen esim  "fat person" niin vastaukseksi saa muutakin kuin "the funniest fat people pics", joka sekin on toki katsomisen arvoinen linkki. Yhteistä noille kaikille pullukoille on nimittäin se, että ne syö paljon. Toisena ääripäänä voidaan nähdä vaikkapa anorektikot, joilta taas löytyy hyviä vinkkejä laihduttamiseen. Tärkeimpänä varmaan kuitenkin se, ettei ne syö juuri mitään. Yksi entinen miesmalli selitti ylpeänä kuinka hän syö päivässä puolikkaan omenan ja rasvaprosentti on nolla. Noh, vaikka toi sen rasvaprosentti meneekin vähän bullshitin puolelle, niin kieltämättä kaveri oli aika riisitikku.

Kuitenkin, kun tässä olis tarkoitus säilyttää vähän lihaksiakin, niin toi puolikas omena päivässä ei varmaan oo mulle se paras ratkaisu. Samoin, mä kyllä uskon että toiset ruoka-aineet on parempia kuin toiset laihdutusta ajatellen. Tärkeintä mun mielestä on kuitenkin se, kuinka paljon kaloreita syö päivässä, ja toisaalta, kuinka paljon niitä kuluttaa.

Vaikka mä mielelläni uskoisinkin moniin teorioihin, niin vielä enemmän mä uskon siihen, että kroppa toimii niinku auto. Se tarttee polttoainetta. Ja sitten jos sitä polttoainetta yritetään tankata enemmän kuin mitä auto kuluttaa, ni sittenhän sitä pitää säilöä takakonttiin.


 Lonkkavammaisena voi hyvin pitää kiipeilykursseja


 Yläankkurin tekemistä


 Anu harjaamassa uutta linjaa Rösåksella


Tuli aika pirun hieno, loivaa negaa ja vaikeutta ehkä 6b.


 Notskirasti en menny ihan putkeen.


Puolalaiset tietää että notskiin pitää laittaa kuivia puita.