Friday, December 2, 2011

DIY Handbagage

Jos on tarkoitus lentää kiipeilykohteeseen, joutuu ainakin hieman elämään lentoyhtiöiden sääntöjen mukaan. Kilot tulee vastaan vaikka kuinka olis kaikki takit päällä ja taskut täynnä sukkia. Tämä taas koskee tietysti ainoastaan köyhiä, sillä kyllähän rahalla saa lisäkiloja, tai jopa ylimääräisen laukun.

Koska mulla ei oo rahaa, eikä intoa kantaa ylimääräistä laukkua, tuli järkevimmäksi vaihtoehdoksi tehdä käsimatkatavaralaukku, joka olisi mahdollisimman iso (20x40x55) mutta toisaalta mahdollisimman kevyt ja mahdollisimman pieneen tilaan menevä.


 Laukku on helpoin tehdä ompelemalla se suoraan oikean kokoisen laukun päälle


Tadaa! tilavuutta laukussa on n. 40 litraa, ja ilman kantoremmejä painoa 188g. Pakkautuukin melkein nyrkkiin. Kestävä kangas ja mun laatuompeleet kestää helposti sen 100kg, joten tollahan kantaa ihan mitä vaan.


Tää idea tuli vasta loppumetreillä, mutta kannattaa tietysti ottaa mahdollisimman pieni läppäri, ja mahdollisimman iso läppärilaukku. Taustalla näkyy vanha laukku, uuteen laukkuun menee läppärin lisäksi mukavasti sälää. Käsittääkseni sama koskee myös kamerapuolta, eli pokkari mukaan, ja sille iso kameralaukku :)