Saturday, March 19, 2011

Umeå Lead Master 2011

Umeåssa järkättiin köysikisat, lähinnä sen takia että jossain palaverissa ajateltiin että olis kiva pitää kisat keväällä, ja tällä kertaa vois pitää liidikisat niiden jatkuvien boulderkisojen vastapainoksi. Lupasin ottaa hommasta vastuun, koska tähän suuntaan se lankeaa kuitenkin, halusin tai en.

No, kun kisat alkoi lähestyä ni laitoin viestiä että kuinka moni pääsisi auttelemaan kisojen kanssa. Jotenkin kuvittelin että sieltä olis tullu jotain ruotsalaista kiertelyä että sukulaisia tulee kylään tai jotain, mutta tällä kertaa oli tyly linja, eikä kukaan edes vaivautunut vastaamaan. No ihan sama, paitsi että yksin on vähän vaikea varmistaa, tuomaroida, kiristellä otteita ym... Niinpä piti keksiä uusi kisaformaatti joka toimisi yhdelläkin järjestäjällä.

Pienen mietiskelyn jälkeen kisoista tuli seuraavanlainen:

5 karsintareittiä, kisamuoto flash ja oma varmistaja mukaan. Kaikki käsiotteet oli merkattu ja joka muuvista sai pisteen. Varmistajahan oli lähtökohtaisesti toinen kilpailija, joten kusettaminen oli aika vaikeaa. Pisteet laskettiin yhteen ja kolme parasta pääsi finaaliin. Finaalissa olikin sitten vähän natsimpi linja, oli eristys ja kiivettiin saittina.

Mähän nyt oon tietysti vähän puolueellinen sanomaan että onnistuiko ne kisat vai ei, mutta sanonpa silti että onnistu. Osallistujien taso oli väliltä 6a-8b, ja kaikille löytyi hyvin kiivettävää. Myöskin pisteet jakautui mukavasti, ei ollut montaa jolla olis ollut samat pisteet.


Umeå Lead Master 2011


 Taidekuva yllättäen heti alkuun, Haukkari ei kangistu kaavoihin.


 Venäjän vahvistus. Kovista alppinistipuheista huolimatta jatkon klippaaminen tuotti elämää suurempia ongelmia.


 Hampus tikkasi kaikki karsintareitit


 Samoin ruotsalaisen aikuisviihteen tunnetuimpiin tähtiin kuuluva ”Jonas"


 Toinen taidekuva tähän väliin


 Naisten finaali! Jenny oli karsintojen kolmas ja sai finaalissa 8-


 Linn veti samaan


 Anu kiskoi pari muuvia pidemmälle ja sai palkinnoksi 400kr lahjakortin.


 Miesten finaali, Hampus liskoili parin metrin päähän topista.


 Ennakkosuosikki Jonas ryssi homman ja putosi jo puolessa välissä! Sad but true, tuskin edes palkinnoksi saatu IKSU-pipo lohduttaa.


 Kameran kätköistä löytyi sitten tällainenkin paljastus, syyllistyikö Hampus dopingiin? Nestemankka on ehdottomasti kielletty IKSUn säännöissä.

Results: Qualification / Final


Hårda Tjejer:

1. Anu 82,25 / 9,25
2. Linn 76 / 7,75
3. Jenny 75,25 / 7,75
4. Petra 50,25


Tjocka Killar:

1. Hampus 89 / 10,75
2. Jonas 89 / 8,75
3. Marcus 85,75 / 7
4. Ebbe 83
5. Johan H 82,5
6. Eje 77,75
7. Nicolas 73,75
8. Mikhail 61,5
9. Markus 49,25


Ps. Stor tack till Urban och Petra.