Tuesday, September 28, 2010

Mer är Mer

Palataanpas ajassa pari kuukautta taaksepäin. Istutaan pakussa Flatangerin parkkiksella. Micke pilkkoo kaalia. Seuraavaksi porkkanaa. Yritän keksiä jotain nokkelaa sanottavaa, mutta ”Rabbitfood” on parasta mitä tulee ulos. Micken hämmästynyt ilme muuttuu halveksivaksi. ”Whatever, this shit makes me climb 8b+.”

Niin mitäs siinä salaatissa oikein olikaan?? Erivärisiä kaaleja, porkkanaa, oliskohan jotain pähkinöitä ja hemmetisti oliiviöljyä. Tästä alkoi värikäs keskustelu kaverin bulkkaustottumuksista, mutta vieläkin enemmän kiinnosti vastikään 8a.nussa ollut Micken haastattelu. Siinä jamppa kertoi että on treenannut sekä enemmän että paremmin. Että mitäköhän se paremmin treenaaminen nyt sitten oikein meinaa?

Tärkein juttu mitä kaveri oli muuttanut treenauksessa oli sen faktan tajuaminen, että vähentämällä treenin kovuutta, pystytään treenaamaan enemmän. Toisin sanoen, on parempi kiivetä seitsemän 7a:tä, kuin kaksi 7c:ta. Tai mitä nyt meneekään. Mutta sen sijaan, että kiipeäisi muutaman tosi vaikean reitin (=muutamia yrkkiä projektiin...) kannattaa laskea tasoa, että pystyy tikkaamaan sellaisia semivaikeita koko päivän.

Less is More. Tai oikeastaan More is More.

Toinen uusi juttu oli se että kaveri ei pidä lepopäiviä. Ja joka aamu ennen aamupalaa treenikone käy reilun puolen tunnin lenkillä. Ihan sama oltiinko kotona vai ulkomaan reissulla, Flatangerissakin sillä oli lenkkitossut mukana. Kun valitin että tartten lepopäivän, jamppa ehdotti että kiipeäisin, mutta vain vähän, sehän on vähän niinkun lepopäivä. No, kiipesin, ja haukkareita vihloi sen verran että olisi pitänyt jättää urpon ehdotukset omaan arvoonsa.

Joka tapauksessa olihan siinä ihan hyvä pointti. Ja jos kiivetään ”vain vähän” lepopäivän korvikkeena, ei varmaan kannattaisi lähteä 8a:ta yrkkäilemään. No minkäs teet kun mieli teki.

Nyt on pari reissua heitetty Micken treenimetodit takaraivossa. Ja mitäs on jäänyt käteen? Hemmetin siistejä kiipeilypäiviä. Onhan se nyt vaan paljon siistimpää tikata Niemiselistä vaikka kolme uutta reittiä, sen sijaan että käyttäisi viikonlopun johonkin v*tun projektointiin.

Myöskin Micken ”treenataan joka päivä” ideologia on nyt testissä. Just nyt tuntuu siltä että on vaan hemmetin väsynyt, mutta jos rehellisiä ollaan, saattaa siihen vaikuttaa parin päivän visiitti Rollossakin.


 Loppukevennyksenä Fingerpori, klikkaamalla saa kuvan isommaksi

(c) Helsingin Sanomat, tai sieltä se on ainakin pöllitty