Wednesday, April 21, 2010

UKHKs Håkmarkträff och Rösås

Lauantaina Umeån kiipeilyseura järjesti kiipeilytapaamisen Håkmarkissa. Boulderointia, makkaraa ja limpparia. Folköliä ei ollut, eikä varmaan oo enää tulossakaan mun viime kertaisen avautumisen jälkeen.

Tarkoitus oli ottaa hienoja kiipeilykuviakin, mutta joku Ernesti tönäisi mun salamaständin kumoon jonka seurauksena sateenvarjo meni tietysti hajalle. "Se oli tuuli..." yritti joku änkyttää. Niin varmaan, toisaalta pakkoko sitä nyt oli tunkea pädin viereen jossa 15 ruottalaista yrittää taistella kiipeilyvuorostaan.

Eli ei sateenvarjokuvia tällä kertaa. No tulipahan kiivettyä ku ei ollu enää intoa kuvata. Ja sainpa ekan 7B:n tälle kaudelle!

Sunnuntaina lähdettiin Fredrikin kanssa Rösåkselle. Fredrik oli putsannut uuden linjan hänkkisektorille ja mulla oli edelleenkin se ylipitkä sporttireitti projektina. Oli kiva huomata että lumen sulamisen jäljiltä reittiin oli tullut viisi metriä lisää kiivettävää! Surruttelin taas yhden akun tyhjäksi, mutta edelleenkin puuttuu joku 15 pulttia. Lisäksi putsaamiseen menee vielä ainakin pari päivää.

Hänkkisektorilla reitit on lyhyitä, noin 20-25m. Sporttireitille sekin on tietty ihan ok mitta. Fredrik pulttasi reittinsä, teki ensinousun ja mä kiipesin perään toiston. Reitin nimeksi tuli Sista Skriket ja vaikeutta 7a+. Hänkkisektorilla on aika hyvin potentiaalia uusille reiteille, joskin Fredrikin reitti on siitä helpoimmasta päästä.


Ruotsalainen kiipeilytapaaminen


Meikä linnoittautu grillin viereen


The Real Lunacy 7b


Svedu vetää suu mytryssä


Tässä vielä pari kuvaa Håkmarkista viime kesältä


Giron 7b


Greven 7b+


Ruotsalaisesta spottauksesta huolimatta meikä oli liekeissä ja kiipesin Gironin ja Grevenin samana iltana


Rösåksen hänkkisektori


Topissa roikkuvasta köydestä saa vähän kuvaa jyrkkyydestä


Sista Skriketin pulttausta


Frekrik liekeissä ensinousun jälkeen


Taidekuva