Tuesday, April 6, 2010

Påsken på Korouoma

Pääsiäinen Bohusläänissä oli suunnitelmissa, ja itse asiassa laukutkin jo pakattu, mutta lähtöä edeltävänä iltana vilkaistiin vielä säät. Vesisadetta lähes joka päivä. Damn. Vesi ja halkeamat on vähän niinkuin huono yhdistelmä joten päätettiin miettiä muita vaihtoehtoja.

Korouomaan oli menossa tuttuja ja jos pitää vesisateessa kiipeillä, nakuttelen aika paljon mielummin pehmeää jäätä goretakki päällä kuin yritän sovittaa jammihanskoja märkiin halkeamiin.

Lisäksi Lapista löytyi toinenkin houkutin. Tutut nimittäin yöpyivät Sampsan äidin luona, eli Arctic Fantasy-keskiaikaisravintolan tiloissa. Muutama vuosi takaperin Sampsa pelasti meidät Korouomasta kun oltiin siellä Anun kanssa joulua viettämässä. Pakkasessa kärvistely ja pastat vaihtuivat elämää suurempaan jouluillalliseen ja saunaan.

Niinpä ajateltiin että vaikka jääkiipeily olisikin hanurista, niin ainakin illanviettoympyrät olisi enemmän kuin kohdallaan.

Eetu, Sampsa, Juha ja Erik tulivat mestoille vasta perjantaina ja kun meillä oli torstaikin vapaa niin ajateltiin lähteä saman tien matkaan. Tapsa lähti näyttämään paikkoja, ja saatiinpahan skipattua yksi telttayökin kun päästiin Rovaniemelle bivittämään.

Torstaina lähdettiin puskemaan Siniselle putoukselle. Ihan järjetön matka, tai sitten sitä on vaan tottunut ruotsalaisiin lähestymisiin. Putous oli kyllä hieno, mutta jotenkin kuvittelin että pääsen ottamaan revanssia Stora Sjöfalletin Pelarenin kanssa. Valitettavasti pehmeä jää johon sai hyviä ruuveja tuntui vähän turhankin kesyltä. Eipä silti, meikähän saa hoidettua itsensä kuseen hyvälläkin jäällä.

Illalla oli bileet Koron parkkiksella. Hyvää punkkua ja kunnon mättöä. Yöksi sain vielä Tapsalta talvimakuupussin lainaan. Olipahan kerrankin lämmin nukkua, lämpötilat kun oli siinä nollan tuntumassa.

Seuraavana päivänä etelän herrat saapuivat paikan päälle, lentokoneella!? Hemmetin työssäkävijät, ja mä kun luulin että meidän 7h automatka olisi ollut jotain kadehtimisen arvoista.

Illaksi ajettiin Arctic Fantasyn tiloihin. Alkupalaksi oli grillimurkinaa ja sen päälle sauna ja lämminvesipalju. Oli aika nannaa.

Seuraavina päivinä sitä vaan laski tunteja koska pääsee takaisin kylpemään. Pitäis varmaan ens kerralla vaan suosiolla varata muutaman päivän pääsiäispaketti jostain kylpylästä.


Vanttauskosken St1:ltä löytyy Aki Rautavan valokuvanäyttely, hienoja fotoja ja hyviä munkkirinkeleitä (rinkulan muotoiset paistetaan paikanpäällä)


Pääsiäisenä ei tarvitse olla Korolla yksin


Sininen putous eli sudenhammas


Ruskea virta, Tapsa paukuttelee menemään


Bulkkaushommissa


Hehe, meikäpä laittoi karkkirasiaan chilejä


Tapsa nappasi pimeässä yhden ja ehti hetken ihmetellä että kylläpä karkki rouskuu oudosti...


Illalla Tapsan Baarissa!! Musiikkia löytyy vuoden-94 dancekimarasta Panteraan


Lämpöä, punkkua ja sipsejä! Anullekin kelpaa


Lapin aurinko


Juha Ruskealla virralla (c) Adrian Pollard


Eetu vähän alempana (c) Erik Goussev


Jokailtaista kamahomoilua (c) Erik Goussev


Hakkujen käppyrätesti


Sampsa pilkkoo puita paljuun


Keskiaikaisravintola valaistaan kynttilöillä


Hovimestarina toimi Walesin prinssi. "Saisinko tilauksenne sir?"


Keskiajalla myös kotieläimet osallistuivat karkoloihin


Reissun ehdoton kohokohta, Palju