Saturday, February 21, 2009

Snabbklättringtävling

Onneksi sveduillakin on kova kilpailuvietti ja enemmän tai vähemmän virallisia ralleja järjestetään jatkuvasti. Viikko sitten näimme Speedclimbing-ilmoituksen IKSU:n seinällä joten pakkohan sinne oli mennä osallistumaan. Reittien tekijä kyseli että haluanko treenailla reittejä etukäteen. No en tietenkään, enhän minä nyt niin tosissani ole...

No joku läski kuitenkin hinkkasi muuveja ulkoa ja kun näin palkintona olevat lumikengät niin alkoi jo harmittaa etten mennyt treenaamaan. Toisaalta, tällä kaverilla oli sen verran massaa ettei varmaan olisi ihan kärkikahinoissa messissä. (toisin kun minä, fitness-kettu)

Sitten törmättiin yhteen ruotsalaiseen rastatukkaan johon olimme jo tutustuneet Thaimaassa. Paska homma, se meinaan kiipeää hullun hyvin ja nyt salettiin vie lumikengät meitsin nokan alta!

Sitten Falko, reittien tekijä tuli vielä kysymään että ollaanko rastatukan kanssa suht samalla tasolla, ja laittoi meidät tietty kilpailemaan vastakkain... Lumikenkien kuvat silmissä Speedomies runnoi kuitenkin nopeammin toppiin! Hah! Yhdeksän sekuntia, ei edes mikään paha aika.

Loppuajan otin sitten kuvia kilpailijoista ja fiilistelin uusia lumikenkiä. Ihan suoraan käyttöä en keksinyt, mutta onhan sitä nyt hyvä olla tuollaiset läpyskät, jos vaikka joskus haluaa kävellä syvässä lumessa.

No sitten viimeinen pari tuli, se läski ja joku toinen vähemmän läski. Lähtölaukaus kajahti ja en kerenny edes kuvaa napata kun fläsä oli jo topissa. WTF! Se punkero veti reitin ylös kuudessa sekunnissa! Väitän että olis ollut Kuutillakin vaikeuksia pysyä perässä. No sinne meni mun lumikengät...vittuako mä olisinkaan niillä mitään tehny. Lumessa kävely on muutenkin perseestä.

Sitten väkinäisesti hymyillen palkintojen jakoon. Meitsi kolmas, Falko oli jossain välissä täräyttänyt ministi nopeammin kakkoseksi ja tää kermaleivos ylivoimainen ykkönen. Lumikengät oli kuitenkin hävinnyt jonnekin ja pienen ihmettelyn jälkeen selvisi ettei kisoissa ollutkaan mitään palkintoja, eikös hyvä mieli riitä? No...ei. Kyllä nyt vähintäänkin kolmelle parhaalle olis pitäny antaa köysi, pädi tai vaikka joku hieno BD:n teltta. Arpajaispalkinnoista nyt puhumattakaan! Anukin oli ilmeisesti laskenut arpajaisten varaan.

No kaikesta huolimatta baariin jatkoille. Jostain syystä sveduilla on vielä sellainen perinne että voittaja joutuu tarjoamaan illan!!! Helmi homma, tää ruotsin John Dunne vietti sitten loppuillan kantaen speedomiehelle olutta ja sipsejä. :)


Ruotsalaistytöillä tiukka kisa päällä


Speedomies on päättänyt saada lumikengät!


Tanskan vahvistus hävisi Speedomiehelle niukasti paitsi nopeuskilpailuissa, myös B-finaalien kädenväännössä. Mahtaa harmittaa.


Anu taisteli kolmanneksi, mutta on mielestään rusketuskilpailun ehdoton ykkönen.