Wednesday, November 5, 2008

Isklättring på Maltbrännan


Noniin, päästiin nakuttelemaan ensimmäistä kertaa jäätä! Täällä kelit tosiaan menee niin että samana viikonloppuna porukkaa oli jääkiipeilemässä ja toiset oli vetämässä vapaasti. Oli kuulemma ollut jopa vähän kuuma kun aurinko paistoi. Jäätä ei tosin ollut vielä ihan hirveitä määriä, suunnilleen saman verran mitä kauhalassa viime vuonna tammikuussa. Sai siis huoletta vetää yliksellä.

Maltbrännan on noin 30m korkea jääputous, jonka alaosa (20m) on helppoa perusmättöä ja lopuksi tulee kiva pieni negatiivinen pätkä. Negalla menee viisi erilaista mixtalinjaa, joissa kaikissa on pari pulttia kallio-osuudella. Kaikki reitit ovat suht helppoja, M5-M6 osastoa.

Maltbrännanilta löytyy myös toinen sektori, missä kaikki reitit näyttivät olevat puhtaita drytool-linjoja. Ilmeisesti vielä kehitysvaiheessa, tai ainakaan topoa ei tunnu löytyvän. Joka tapauksessa näytti aika paljon vaikeammilta linjoilta kuin pääseinällä.

Muutenkin täällä suhtaudutaan jääkiipeilyyn hieman myönteisemmin kuin Suomessa. Topot löytyvät helposti netistä ja paikallisesta kiipeilykeskuksesta saa jopa lainata hakut että pääsee drytoolaamaan sisällä! Lisäksi kiipeilykeskus on aikaisempina vuosina jäädyttänyt rakennuksen ulkoseinään jääputouksen, jossa on päässyt ilmaiseksi nakuttelemaan! Ihan hyvää palvelua. :)